ShortMTBikers vzw

Ontstaan van de shortMTBikers

Mei 2007. Zes vrienden die al een tijdje samen trainden en geregeld een toertocht reden, wilden het iets serieuzer aanpakken. Aangezien Kortenberg “Shortmountain” nog geen mountainbike club had, besloten we zelf een club op te richtten.

Na ruime tijd “toogpsychologie” gingen we onze ideeën en plannen in praktijk brengen en werden de taken verdeeld. De zoektocht naar sponsors werd gestart en de nodige formaliteiten afgehandeld.

We zouden ons nog verschieten maar Here We Are!!!

Meer dan 10 jaar later is de club uitgegroeid tot meer dan 40 leden.

Clubfilosofie

De shortMTBikers zijn een groep actieve MTB’ers die de nadruk leggen op het recreatief MTB’en met als motto: “samen uit, samen thuis” maar waar ook de beter geoefende MTB’er aan zijn of haar trekken komt!

Behalve ieders individuele doelstellingen is het hoofddoel bij ieder van ons gelijk: plezier beleven aan het biken en alles eromheen.

Elke week zijn er trainingsritten op dinsdag en woensdag. Vertrek om 19u aan Colomba. Op dinsdag voor Groep 1 en Groep x. Op woensdag voor Groep 2 en Groep y (vrouwen en beginnende rijders) . ’s Weekends rijden we samen een toertocht waar men zelf de afstand kan bepalen of een lokale rit.  Zowel op training als op de TT’s is er dus voor ieder wat wils. Verder wisselen we onderling trainingschema’s uit en verlenen elkaar onderlinge steun.

Op deze manier proberen wij de verwachtingen van de verschillende niveau’s van onze leden te combineren.

Vanzelfsprekend volgt na elke tocht of training het tapje na het trapje. De shortMTBikers dragen de après-MTB hoog in het vaandel bij onze sponsor en ons clublokaal ‘De Kiek’.

Bij zelfgeorganiseerde events rekenen we op de vrijwillige steun van onze leden. Niets voor niets natuurlijk, jaarlijks zal de financiëele toestand van de club worden blootgelegd en onze leden op gepaste wijze beloond.

Verder vragen we onze leden om de natuur, andermans materiaal en elkaar te respecteren!

Smeer de beentjes almaar in!

Het Bestuur